OM OS

“Intet er umuligt, det umulige tager bare lidt længere tid”

– Fridtjof Nansen, polarfarer

Smemek blev etableret af Martin Larsen i 2012 med en klar strategi om at blive en markant spiller i stålbranchen, hjulpet på vej af glade medarbejdere og en ærlig og loyal tilgang til kunder. Vi elsker udfordringer, nytænkning og ny teknologi.

 

Stærke kompetencer:

  • Speciale indenfor bl.a. altaner, værn, trapper, søjler og bjælker

  • Egen tegneafdeling, produktion og projektledelse

  • Eget montagehold med kranbil

HAMPUS-13

CERTIFICERINGER

DS/EN 1090

Smemek ApS har siden 2014 været certificeret iht. DS/EN 1090-1. Dette gør at virksomheden er i stand til at producere og CE mærke stålkonstruktioner efter de gældende europæiske regler.

DS/EN 1090-1 er en kvalitets- og udførelsesstandard, der sikrer at alle bygningskomponenter i stål opfylder kravene i forhold til konstruktion, ydeevne, fremstilling og kvalitet. Dette sker ved, at produkterne er underlagt procedurer som løbende overvåges og tilpasses gældende lovgivning. Smemek ApS er godkendt til og med Udførselsklasse EXC 3, hvilket kvalificerer os til at producere langt de fleste opgaver inden for stålkonstruktioner.

DS/EN 3834-2

Som en del af certificeringen af DS/EN 1090-1 fik Smemek ApS certificeret svejsearbejdet efter DS/EN3834-2, hvilket stadig danner en del af grundlaget for virksomhedens kvalitetsstyringssystem.

Smemek’s historie

2019Endnu et år med pilen opad

2019 blev endnu et spændende og udviklende år for Smemek. Vi har lejet de gamle produktionslokaler på Fibo/Expan, der giver os godt 3000m2 mere under tag, samt en stor udendørs lagerplads til færdigvarer.

Lokalerne benyttes både som kold lager og som afdeling for hjemmemontage (samling af altaner, trapper o.lign.) samt til pakning og klargøring til vores montører.

Medarbejderstaben vokser stadig, hvilket inkluderede ansættelse af både tegner og projektleder og en del flere i produktionen.

Dette betød også en væsentlig udvidelse af kontor og kantineforhold.

2019 blev også året, hvor vi blev godkendt til EXC 3.

2018Produktion af lastbiler

2018 har været et spændende år hos Smemek. Blandt andet er værkstedet til produktion af lastbiler blevet færdigt, og 2 asfalttrailere er sendt afsted til Norge med positiv respons.

Fra sommerferien er vi begyndt at montere egne produkter, primært opmontering af altaner, hvilket har betydet løsrivelse fra nogle underleverandører. Hermed har vi fået behov for flere kvadratmeter og har lejet eksterne lokaler til formålet.

Ordrebeholdningen vokser, og de byggeprojekter, vi vinder, bliver større og mere komplekse. Vi har løbende haft brug for flere medarbejdere og runder 25 mand.

2017Smemek Tires solgt fra

2017 har fortsat budt på vækst for Smemek. Vi har underskrevet en kontrakt på 15 asfalttrailere til Norge, som forløber sig over 2018 og frem til sommeren 2019. Denne store ordre har betydet behov for mere værkstedsplads, og en bygning er derfor renoveret til Road montage.

Medarbejderstaben vokser også fortsat, hvilket inkluderede ansættelse af 2 projektledere i årets løb. En til at varetage Smemek Road samt en til Smemek Building.

Vi har også i årets løb solgt Smemek Tires fra med det formål at fokusere mere på Smemek Building.

2016JCN Bolig - Stålentreprise

Et af Smemeks store projekter i 2016 var en sag for JCN Bolig, hvor vi stod for hele stålentreprisen. Vi producerede 95 altaner til et boligområde i Aarhus kaldet Christian X’s Have.

Pladsen blev for trang i årets løb. Vi kom op på 14 medarbejdere og valgte derfor at leje 130 kvm pavilloner med kontorfaciliteter, kantine og mandskabsrum. I den forbindelse blev det eksisterende kontor indrettet til mødelokale. Samtidig etablerede vi en plads til opmagasinering af færdigproducerede emner klar til afhentning.

2015Smemek ApS

Smemek vokser fortsat i 2015 – derfor bliver Smemek pr. 1/1-2016 omlagt til et ApS, og er nu oppe på at have 9 mand ansat. Smemek er et meget alsidigt firma, som fortsat roder i mange forskellige ting. Som noget nyt udvikler Smemek en maskine til fyldning af bamser, den 3. specialbyggede lastbil bliver inden det nye år færdig og en nyudviklet hjulløfter er kommet på markedet.

Kraner er blevet sat op i værkstedet og en ny sammenbygning af de to haller, gør nu produktionen mere produktiv og effektiv.

2014Produktionsudvidelse

I 2014 bliver de 120 kvm for små til Smemek. Derfor lejes 1100 kvm, som sættes i stand til værksted, og der bygges kontor. Smemeks første produkt hjulvognen kommer på markedet i maj måned med en fornuftig succes. Sidste del af året arbejder Smemek med en samarbejdspartner om at få hjulvognen på det europæiske og amerikanske marked. Smemek leverer diverse produkter til bl.a. landbruget og underleverandørarbejdet begynder at tage fart, så Smemek ansætter tredje mand. Alt i alt et godt år for Smemek, som har fordoblet omsætningen i forhold til 2013.

Samme år investerer Smemek i den lovpligtige certificering indenfor bygningsstål – DS/EN 1090 samt DS/EN 3834-3, som er en godkendelse af svejseværkstedet samt kvalitetsstyring af svejsearbejdet, hvilket åbner op for nye muligheder.

2012Martin Larsen startede Smemek

I 2012 startede Martin Larsen Smemek med drømmen om at udvikle og producere egne produkter.

Smemek begyndte i lokaler på 120 kvm, hvor Martin bl.a. udviklede en skilteopsamler og fik forskellige opgaver både indenfor industri og landbrug.